#gruemenu.grue

Риби – 21 февруари - 20 март

Стихия – Вода

Планета – Нептун

Камък – Лунен камък

Цвят – Аквамарин, бледолилав

Характер – силно развита интуиция, възприемчив, чувствителен, добър. Подхожда за повечето видове езда, където не се иска голяма смелост.

 

Ако забележите на ливада кон, който пасе отделно от другите, много вероятно е той да е от зодия Риби. Уплаши ли го нещо, той бяга. Всъщност от всяка опасност тези коне се спасяват, ако е възможно, с бягство.

Ако решите да повикате коня Риби или да му предложите лакомство, той ще се направи, че не ви чува. Надеждата му е да го оставите на мира и да не го притеснявате. Заинтересува ли го обаче какво криете в ръката си, няма да имате мира, докато не установи какво е това.

Не трябва да смятате, че тези коне са чак толкова страхливи. Просто обичат да е спокойно около тях. Това може да се окаже подвеждащо, защото привидното спокойствие може да се окаже фалшиво. Ако се държите прекалено строго с тях, ако ограничавате пространството им, е възможно да се натъкнете на голяма изобретателност. Те са готови да ви служат покорно, но трябва да им е интересно. Силно интуитивни са и винаги усещат вашето настроение, а често може да ви се струва, че четат и мислите ви. Трудно можете да ги заблудите само с гальовен тон, ако наистина не изпитвате нежност и обич. И дано не решите да се приближите към тях, ако сте настроени агресивно. Моментално ще се натъкнете на съпротива – опит да се избегне срещата, но ако това е невъзможно, конят от зодия Риби може да стане много опасен. Той има интересно поведение и спрямо тези, които се страхуват от него. Първо отстъпва и се опитва да се оттегли. Като че ли нарочно заблуждава страхливеца. Но не е рядкост след това да тръгне към човека, който току-що си е въобразил, че по-големият страхливец е конят. Изглежда, че това е вид незлоблива шега, защото тези коне наистина са добри и благородни. Те са „трудни коне” само ако силната им интуиция им подсказва, че за тях действително има заплаха.

Конете-Риби лесно възприемат от събратята си както доброто, така и лошото поведение. Затова е важно в конюшнята да бъдат до кротки и умни животни, за да не усвояват лоши навици. За тях трябва да се подбира място, от което да виждат навън. Обичат чистия въздух и светлината. Тъмнината ги прави тревожни.

Ако търсите кон за дете, намерили сте го. Едва ли има други представители на зодиака, които толкова добре да се държат с децата. И тъй като конете от тази зодия са родени артисти, те могат да забавляват детето, стъпвайки в различен ритъм, поклащайки ритмично глава в такт с музика. Обичат да бъдат галени от децата и спокойно може да се разчита на тяхната лоялност.

Когато разхождате коня Риби, имайте предвид, че той обича да е край вода. Избирайте пътеки покрай река, езеро, язовир. Това ще му доставя истинско удоволствие.