#gruemenu.grue

Към момента услугата не се предлага

Когато се заех да пиша статията, представяща новия ни атракцион скално катерене, отворих различни сайтове, за да видя как колегите го презентират.

Скалното катерене се описва по следния начин: „ Скалното катерене е вид екстремен спорт, представляващ катерене по скални образувания. Има различни дисциплини с различна степен на опасност и различни изисквания.
Различните дисциплини са: ...”

Всичко това обаче ми се стори сухо и скучновато и съвсем непредаващо емоциите, които завладяват  човека преди, по време и след скалното катерене. Продължих да търся. И най-после намерих, при това го намерих в сайта на нашите приятели от WildBerries (група момичета, обединени от идеята да се забавляват). Ще си позволя да използвам описанието на скално катерене от техния сайт, надявам се да ми простят.

„Смели, диви, катерят се на високо, покоряват стръмни скали, противопоставяйки се на законите на физиката, владеят различни техники, сила, издържливост, баланс, бързина... това са те..... катерачите, а спортът е.... скално катерене.”

 

sideimg voyageguide

Силно се надявам това описание на скалното катерене да ви мотивира да дойдете при нас и заедно да се отдадем на тези завладяващи емоции.

Маршрутите са подготвени за напълно начинаещи и ако страхът не сковава мускулите ви, то ще можете да се забавлявате пълноценно, макар и да катерите за първи път.

Снимки: Скално катерене

Дати за провеждане :

 По договаряне

Място за провеждане:

Скала над Драгалевци. Наличен асфалтов път и паркинг на около 200 метра от място на провеждане. Пътя за склата тръгва от обръщалото на автобус 93, то е разположено в близост до ресторант "Воденицата" и конна база "Драгалевци"

Важно:

  • Носете си вода за пиене. Катерено се осъществява в място без заведения, а дехидратцията не е желана.
  • Изберете дрехи, позволяващи максимална подвижност. За предпочитане е да имате под ръка дрехи с дълъг ръкав и дълъг крачол – все пак се катерим по скала, а това ще ви предпази от нежелани охлузвания.
  • Носете си предпазни средства срещу комари, често в гората те са неприятен спътник.

Цена: 40.00 лв.  ( времетраене между 30 -45 мин )

Мероприятието включва три различни занимания:

- едно преминаване по Via Ferrata

- спускане на рапел около 15 метра

- 10 мин. скално катерене с долно осигуряване

В цената е включена екипировка .

За групи: по договаряне

Тел: 089 989 11 84