#gruemenu.grue

Стрелец – 23 ноември - 21 декември

Стихия – Огън

Планета – Юпитер

Камък – Топаз, аметист

Цвят – Тъмносин и пурпурен

Характер – силен, смел, рискува, любител e на приключения, ентусиаст. Подходящ е за свободна езда, лов, трибой, конкур.

Символът на тази зодия е Кентавърът, който обозначава тясната връзка между конете и хората, родени под този знак. Известно е, че повечето хора от знака на Стрелеца обичат конете, свързани са с тях духовно, а понякога и професионално или любителски. Дори малко дете от зодията проявява интерес към конете и често може да ги посочи като любимо животно.

Ако си мислите, че не е възможно кон да попадне в тази зодия, спомнете си, че всеки месец Луната е в знака на Стрелеца по два дни и половина.

Конете Стрелец са много любознателни и с голямо удоволствие се занимават с неща, които човекът може да им предложи. Има обаче едно условие – заниманието трябва да им е интересно. В противен случай те започват да скучаят и често да не изпълняват това, което се изисква от тях. Ако стопанинът е внимателен, ще установи, че те просто са си намерили някакво друго занимание – наблюдават нещо, душат, опитват се да достигнат някакъв обект. Случва се да изпълняват механично скучната задача, а вниманието им е насочено настрани. Те са възприемчиви, активни, бързи. Не се плашат лесно и на тях може да се разчита в трудни ситуации. Дори могат да вземат по-правилно решение от хората, ако трябва да измъкнат ездача от пожар, да намерят пътя в непозната местност. Помнете, че ако такъв кон се заинати и не иска да мине отнякъде, то трябва да се замислите, че той най-вероятно е усетил опасност. Имайки предвид, че конете Стрелец не са страхливи, си струва да повярвате на неговата интуиция.

Избягвайте да карате кон Стрелец да върши еднообразна работа. Той няма дълго да обикаля манежа. С удоволствие обаче ще прескача препятствия, ще се катери по стръмни пътеки или ще се състезава. Трябва да пазите тези коне от преумора, тъй като те не се щадят.

Конете от тази зодия са подходящи за опитни ездачи, които знаят какви задачи да поставят и могат да контролират бързината на коня. Не е добре малки деца или страхливи хора да работят с кон от този знак, да не говорим, че ако той се изнерви или почувства неувереността на човека, може да реши, че е лидерът. Не трудно да стигне до подобно решение, защото Стрелците са родени лидери.

Задължително е ежедневно да се дава възможност на конете от тази зодия да се разхождат, да бъдат на чист въздух. Те стават неспокойно, ако дълго са затворени. При транспортиране в закрито превозно средство трябва да се внимава изключително много, защото стават буйни, а понякога даже неудържими. По-голяма част от тях са добри скачачи и затова, ако ги оставяте в оградено пространство, трябва да се погрижите за височината на оградата. Всъщност те няма да избягат въобще, просто ще прескочат, за да са в свободна територия и толкова.

Храненето трябва да се контролира, тъй като са склонни към преяждане. Най-лакоми в това отношение са понитата от знака Стрелец.