#gruemenu.grue

Терминът „регулиращ повод” не значи, че съществува шести вид повод.

Когато действаме с повода от едната страна на коня, поводът от другата страна може:
1) да действа 
2) да регулира

Поводът съдейства, когато действа по собствен път, за да засили действието на главния повод. Като съдейства, поводът действа като един от петте вида поводи. Когато поводът няма собствено въздействие върху движенията на коня, а действа само за да уточни въздействието на главния повод, се нарича „регулиращ”.

Една от основните ни дейности е именно обучението по конна езда. Клентите често ми задават въпроса: Какво точно представлява урока по конна езда?

Ще се опитам сбито и систематично да отговоря.

Времетраене: 30 мин. , това е нашият стандартен урок. Има опции за 45 и 60 мин.

Място на провеждане: В конна база Хан Аспарух, открит или закрит пясъчен манеж. В конна база Драгалевци, в естествена среда планински път или пътека.

Започва новата учебна година. Много от родителите  са изправени пред избора с  какъв спорт да се занимават техните деца. В днешно време особено в София изборът е голям. Един спортовете, които напоследък е предпочитан е конната езда. Важно за родителят е място да е удобно и лесно достъпно. Но също толкова важно е избора на треньор.

Често хората се чудят, дали през зимния сезон се предлага услугата конна езда.

Отговорът е ДА.

Ние работим без прекъсване и на двете конни бази, в Драгалевци и на "Хан Аспарух" до стадион Славия.

Каква е разликата с по-активните сезони?

В конна база "Хан Аспарух", когато е много студено влизаме и се обучаваме в закрити помещения. Те не се отопляват допълнително, но има голяма разлика. Разполагаме с две съоръжения, голям закрит манеж ,в който яздят по- напредналите ездачи и малък закрит манеж, в който се провежда уроците с начинаещи. Работното време си е от 10:00 до 20:00  всеки ден, защото в закритите плацове има осветление. В конната база има заведение където, може да изпието по чай или кафе и да се постоплите.